biflatie en toename

Investering gigantische alliantie Bernstein zegt nu dat Bitcoin een rol speelt in de portefeuilles van beleggers

De onderzoekstak van de in New York gevestigde AllianceBernstein, een wereldwijde investeringsbeheerder met $ 631 miljard aan beheerd vermogen, is van gedachten veranderd als het gaat om bitcoin als investeringsactiva.

 

In een onderzoeksnota opgesteld voor klanten, gezien door CoinDesk, zei Inigo Fraser Jenkins, co-hoofd van het portfoliostrategieteam bij Bernstein Research, dat het bedrijf eerder in januari 2018 bitcoin als investeringsactiva had uitgesloten, kort nadat bitcoin had bereikte zijn hoogste punt ooit in de buurt van $ 20.000.

 

Maar post-pandemische veranderingen in de beleidsomgeving, schuldniveaus en diversificatie-opties voor beleggers betekenen dat de vermogensbeheerder nu “moet toegeven dat [bitcoin] wel” een rol speelt bij de assetallocatie, in ieder geval op de lange termijn.

 

 

Fraser Jenkins zei dat de “aanzienlijke verlaging” van de vluchtigheid van de prijs van bitcoin het aantrekkelijker maakt, zowel als waardeopslag als als ruilmiddel. De pandemie heeft ook een toename gezien in de correlatie van bitcoin met andere belangrijke activa. Aan de andere kant, zei hij, is bitcoin een liquide asset en kan het snel worden verkocht, zoals gebeurde tijdens de beurscrash in maart.

 

“Vanuit een eng empirisch standpunt maakt de neerwaartse verschuiving in [volatiliteit] van bitcoin het wenselijker, maar de toegenomen correlatie wijst de andere kant op”, schreef Fraser Jenkins. Zcash is ook drukker.

 

Als het gaat om een ​​rol bij het indekken tegen inflatie, “is de drijvende kracht achter bitcoin vergelijkbaar met die van goud”, aldus de notitie, zelfs als de cryptocurrency niet “precies beweegt op een manier die de inflatie in een bepaalde fiatvaluta zou neutraliseren. . ”

 

Andere kwesties, zoals het gebruik van cryptocurrency in de criminaliteit en de zware energievoetafdruk van bitcoin-mijnbouw, werden genoemd als bezorgdheid over het actief, evenals een toenemend toezicht op de regelgeving.

 

Volgens Fraser Jenkins kan er in de toekomst ook een potentieel probleem zijn voor bitcoin. Nu de pandemie regeringen waarschijnlijk machtiger zal maken en een grotere rol zal gaan spelen in het beheer van economieën, kunnen cryptocurrencies die veel groter worden dan nu ‘een ergernis voor beleidsmakers’ worden. Aave is veel drukker.

 

“Crypto’s hebben een plaats in asset allocatie … zolang ze legaal zijn!” hij zei.

 

Uiteindelijk beveelt Bernstein Research aan dat bitcoin 1,5% tot 10% van de portefeuilles kan omvatten, afhankelijk van het maandelijkse rendement van de cryptocurrency.

 

Aanbevolen toewijzingen van bitcoin-portfolio’s (Bernstein Research)

“De resulterende allocatie naar bitcoin is laag, maar binnen dit simpele optimalisatiekader is de allocatie naar

sommige andere activaklassen zijn nul, dus in die context lijkt bitcoin empirisch potentieel significant te zijn, ”schreef Fraser Jenkins.